“Jij bent een wonder".













“Jij bent een wonder” is het thema van de kunst die Ellen Faber 20 oktober in het Lutherse kerkje in de binnenstad van Amersfoort laat zien.

Speciaal voor de bovengalerij maakte ze een drieluik van chinees rijstpapier. Het middendeel is een uitgesneden gedichtfragment, geflankeerd door een, met Oost-Indische inkt getekende vrouwfiguur. De ene is naar buiten gericht, de ander ingekeerd. Het idee erachter: het is een wonder om te leven vanuit de stilte, de verwondering, de vreugde en de verbinding met je Hogere Zelf tijdens de drukte van alle dag met zijn afleidingen en verleidingen. De Lutherse kerk is een stilteplek gelegen aan een drukke winkelstraat. Kijkend vanuit de ramen van de bovenverdieping ervaar je de stilte enerzijds en zie je de drukte van het winkelend publiek anderzijds.

Verder laat Faber nog 2 werken met wonderverhalen zien: ‘Jezus loopt over het water’ en ‘Tobias en de engel’. Meer van haar papierkunst is te zien op www.ellenfaber.info.

De Lutherse kerk aan de Langestraat is open zondag 20 oktober tussen 13;00 en 17:00 uur.
(kunstkijkroute) Zaterdag 26 oktober tussen 16:00 en 17:00 uur is er een dienst waarbij Ellen iets vertelt over haar werken.